Osteopati

Söker du en behandling med djup och helhetssyn? Osteopati är en mjuk och effektiv ’hands on’ behandling för hela kroppen. Osteopater främjar kroppens naturliga självläkande kapacitet.  Osteopati bygger på teorin att kroppen är en enhet som ska vara i balans.

 

Det finns cirka 100 000 osteopater i världen och för många är osteopati något nytt. Osteopati är den största manuella medicineringen. Varje människa är unik och har en speciell kroppshållning, förutsättningar och skadehistorik. Som en osteopat jobbar man med helheten av kroppen och vill motverka problem som exempelvis huvudvärk, migrän, yrsel, premenstruationsbesvär, rygg och nackbesvär, sträckningar samt andnings och matsmältningsbesvär. Dessa besvär kan kroppen läka av sig själv. Osteopaten behandlar alltid de underliggande orsakerna till problemet, inte symtomen. Alltså främjar kroppens naturliga självläkande kapacitet. 

 

Vad kan Osteopati hjälpa med?

Osteopati kan förbättra tillstånd som:

• smärta i fötter, fotleder, höfter och knän

• ryggont, nacksmärta och ischias

• smärta i händer, axlar och armbåge

• huvudvärk

• tennisarmbåge och golfarmbåge

• hållningsproblematik relaterat till graviditet, sportsliga skador, kör- eller arbetsproblem eller matsmältningsproblem

Dessa tillstånd kan vara resultatet eller efterförloppet av en olycka eller ett trauma, andra gånger orsakas symptomen av repetitiv belastning, operation eller till och med tandarbete. Dessa problem kan visa sig omedelbart eller ligga vilande i många år. Intentionen med manipulationsbehandling är att med hjälp av teknikerna hitta rätt balans i kroppen för självläkning. Teknikerna som används för manipulationsbehandling är kranio-sakral terapi, visceral teknik, Balanced Ligamentous Tension (BLT),  generell osteopatisk teknik (GOT) och mjukdels massage.

 

Första besöket: 

Den första sessionen kommer att genomföras på följande vis: registrering av patientdata, en noggrann genomgång av din sjukdomshistoria. Du kommer få frågor om tidigare problem, skador och händelser för att jag som osteopat ska kunna se eventuella samband med de symptom du upplever idag.

Efter detta genomförs en undersökning som exempelvis innefattar neurologiska, ortopediska, systematiska eller osteopatiska testmetoder. Vilket utgör grunden till besökets behandlingsplan. Efter behandlingen utförs utvärderingstest och slutligen ger jag dig en sammanfattning av den genomförda behandlingen och ger min rekommendation för följande besök.

 

Vid återbesök:

Genomförs en kort intervju för återkoppling av tiden efter given behandling samt dagens symtombild. Undersökningstester genomförs och därefter behandling, besöket avslutas med utvärderingstest samt sammanfattning av genomförd behandling och rekommendation för kommande besök.

 

Välkommen till Stefano.

Mail:  Stefano@u-zone.se

 

  

 

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Våra behandlingar
Kurser
Övrigt
Moms visas: